Flyktingar till Göteborg

Det är just nu 175 flyktingar på väg med färja till Göteborg. Dessa människor kommer från Syrien vilket det just nu flyr miljontals människor från. Det är kaotiskt i Europa då många länder väljer att inte hjälpa och ta in dessa flyktingar, samt eftersom det är sådant stort tryck – så många människor, som i panik söker efter ett bättre liv. Sverige har en generös flyktingpolitik vilket gör att många flyktingar gärna tar sig till vårt land, och det gör att vi alla måste hjälpa till för att välkomna flyktingarna när de kommer till Sverige för att söka Asyl.

Åk till Göteborg och hjälp till

Om du bor i Kalmar kan du enkelt ta dig till Göteborg för att hjälpa flyktingarna som nu kommer. Från Kalmar till Göteborg tar det drygt 4 – 5 timmar med bil finlandsfärja 2och om du väljer att åka tåg tar det drygt 3 timmar. Det är faktiskt ganska vanligt att pendla från Kalmar till Göteborg, och enligt ett inslag från Sveriges Radio blir det också allt vanligare. Du kan med andra ord offra några timmar för att åka till Göteborg och hjälpa de som kommer. Bäst är det så klart att stanna kvar i Göteborg över helgen så att du kan hjälpa till så mycket som möjligt innan det är dags att återgå till jobb och vardag. Smart är det att ta ett hotell nära Avenyn eftersom du då enkelt kan ta dig åt alla håll, det är ju Göteborgs centrala punkt. För att boka hotell i Göteborg nära Avenyn behöver du bara söka, det går enkelt och snabbt och kommer inte heller vara fasligt dyrt.

Alla måste tänka på hur det skulle vara om en själv behövde fly från sitt land. Alla måste tvinga sig in i tanken att Alan som spolades upp på stranden i Turkiet kunde vara ens eget barn. Det är först när man gör det som man kan sätta sig i tanken av hur dessa flyktingar har det och verkligen ge en hjälpande hand.