Lämna Kalmar för Malmö

Sommarens oväder har lämnat stora delar av Kalmar under vatten, och det har även kommit in rapporter om att elstopp och översvämningar på sina håll – så varför inte låta Kalmar vara ifred en stund och ta den cirka tre timmars lång bilfärden till soliga Malmö istället för lite semester från regnet?

malmo_turning_torso75I år har sommarvärmen inte visat sig lika fort som den gjort tidigare år. Till exempel skrev flera tidningar om hur vinterälskare kunnat åka skidor uppe i Åre så långt in som på midsommar. Bland annat skrev Göteborgs-Posten om hur skidortens destinationschef berättar om hur ovanligt det är med denna typ av kyla in på sommaren och hur snön snarare fyllts på än smältigt bort – och då är det kallt för att vara mitt i sommaren! Men nu ska sommaren vara här, i alla fall om man ska tro meterorologerna. ”Sommarvärmen” är det nog få som märker av, i alla fall när man befinner sig i närheten av Kalmar för ovädret här har bara börjat. Bland annat skriver Metro om hur flera gator har översvämmats och tusentals hem är utan el på grund av gårdagens åskoväder. Och det är vid dessa stunder som det kan vara skönt att ta sig bort. Ett tips är därför att boka in sig på hotell i soliga Malmö som exempelvis Sveriges Radio beskriver vara mitt inne i en hotellboom, så det lär inte råda brist på lediga hotellrum precis. Kika exempelvis in på sajten www.hotellmalmo.nu och hitta det hotellrum som passar dig och dina behov, du kan till exempel välja hotell efter olika kategorier såsom hotell som ligger nära en spännande sevärdhet. Till exempel listar hotellmalmo.se platser värda ett besök såsom:

  • Malmös vackra trädgårdar. Det är inte för intet som Malmö faktiskt benämns ”Parkernas stad” – och det vill man ju inte missa!
  • Bada i Malmö. Längs Malmös sydläge finns stränder som bjuder såväl till romantiska promenader som till svalkande dopp i det blå.
  • Se Malmös landmärke. Turning Torso är skyskrapan de flesta vet namnet på och när du väl är i Malmö är denna byggnad väl värd att se med egna ögon.
  • Lämna Malmö för Danmark över dagen. Tack vare Öresundsbron kan Malmöturister turistabåde i Malmö och I Köpenhamn i Danmark, så efter en dag i Malmö kanske en dag i Köpenhamn sitter fint.